Kuten otsikko kertoo, viime päivien aikana on muutamaan kertaan tullut todistettua paikallista yö- ja baarielämää.

Olen mielessäni ihaillut kiinalaista kulttuuriperinnettä sen traditioiden ynnä kurinalaisuutta korostavan asennoitumisen vuoksi, mutta valitettavasti kiinalaisetkin todistavat toiminnallaan imitoinnin olevan kunnioittamisen muodoista jaloin. Nuorempi sukupolvi kokee länsimaisen elämäntyylin niin kimaltelevana ja tavoittelemisen arvoisena, että sen jäljittely saa jo surkuhupaisia piirteitä. Tämän ilmiön voi todistaa viimeistään, kun paikallisessa "all you can drink"-baarissa näkee heiveröisen tyttölapsen tekevän matkaa kohti uloskäyntiä portsareiden olkapäillä, kuin pahainen roskasäkki. Tietysti tämän elämäntyylin tavoittelun autenttisuuden täydentää samanaikainen ruumiinnesteiden poistaminen ylempien onteloiden kautta muiden juhlijoiden jalkineiden iloksi. Muutenkin voimakkaampien nesteiden nauttiminen tuottaa samanlaista fyysistä voimantuntoa ja tajunnanlaskua, jotta voi hyvällä syyllä todeta ihmisten olevan lähes samankaltaisia kaikkialla tämän toiminnon parissa aikaa viettäessään.

Samassa baarissa tuli nähdyksi yksi futuristisimmista käsienpesualtaista, joita on eteen osunut. Kaikella kremeluurilla on tosin hintansa, myös tällä. Sen huomaa, kun ylenpalttisen avuliaat ja hymyilevät palvelupojat pesevät kätesi, tarjoten samalla sekä pyyhettä että purukumia. "Erinomaisen pyyteetöntä palvelukulttuuria", saattaa länsimainen baareilija mielessään ajatella, kunnes palvelupoika alkaa ruinaamaan tippiä. Ensimmäisellä kerralla puhtaat kädet kustansivat 5 paikallista rahayksikköä, minkä jälkeen toteutin kohteliaasti hyvää hygieniaa ja ohitin ko. verenimijät toilettikäynneilläni.

Länsimainen raha tuntui muutenkin kelpaavan ko. baarissa. Vaikka nimelliseen vajaan yhdeksän euron hintaan saikin nauttia alkoholivirvokkeita lähes rajattomasti, tuli istumapaikasta pulittaa erikseen. Sinänsä erittäin loistava liikeidea, joka Suomen lainsäädännön puitteissa on valitettavan mahdoton toteuttaa. Listahintojen mukaan istumisen mahdollistava loungen hinta lähti vajaasta 40:stä eurosta, tosin neuvotteluvaraa tuntui riittävän melkoisesti. Lopulta maksoimme kolme kymppiä, jolla mukaan irtosi kolme kannua erilaisia helmeileviä lantrinkeineen.

Summa summarum, kaupungin valtavasta koosta johtuen yöelämä on eläväistä, kunhan osaa oikealta alueelta anniskeluravintolaa etsiä.