Eilen oli hyvä päivä. Siihen oli monituisia syitä. Tässä muutamia.

Aamun aloitin Shanghain luonnontieteellisellä museolla. Itse rakennus tuntui lahoavan käsiin, valaistus oli hämärää ja näyttely ei liene muuttunut vuosikymmeniin- siis aivan pirun tyylikästä. Toimi hienosti oman ajankuvansa mallintajana, sillä kuvitus ja täytetyt eläimet sun muut mallinnokset kertoivat selkeän karusti omaa kieltään siitä, miten kuu on muutaman kerran kiertänyt sitten niiden vääntämisen. Dinosaurusfossiileja sentään oli, kuin myös mammutti sekä muumioita, joten suosittelemisen arvoinen paikka, jos osaa käsittää minkä vuoksi paikkaan menee.

1018044.jpg
Hämyä ainakin museossa riitti.

Seuraavaksi vuorossa oli taidemuseo. Ehdin sinne viisi minuuttia ennen lipunmyynnin lopettamista, ja museon sulkemiseen aikaa oli tunti. Meni siis vähän läpijuoksuksi, mutta silti mieleen iskostui varsin selkeä kuva näyttelyiden annista. Parhaiten visuaalista tyydytystä tuotti hieman modernimpi, poptaiteeseen ja mainosprintteihin kallistuva näyttely.

Löysin myös hyvän englanninkieliseen kirjallisuuteen keskittyneen kaupan, ja tulevat rahtausongelmat vain kasvoivat. Samoin kävi myös taidemuseon myymälässä, mutta eihän ultratyylikkäitä t-paitaprinttejä esittelevää kirjaa voi hyllyyn jättää, eihän?

Illalla sitten paikallista yöelämää Attica-clubilla, jonka näkymät kaupungin yli lienevät suht tunnetut paikallisesti. Baarielämä on baarielämää täälläkin, joten en näe tarpeelliseksi sitä tarkemmin purkaa. Kysykää sitten aikanaan, jos kiinnostaa. Tosin englantin aksenttini paljastaa kuulemma minut välittömästi suomalaiseksi, sain kuulla. Se siitä kansainvälisyydestä ja maailmankansalaisuudesta sitten :)