Katsoin juuri hetken telkkaria ja onnistuin tekemään muutaman mielenkiintoisen. Ensiksikin, kiinalaiset tuntuvat uskovan toiston voimaan, sillä sama, ilmeisesti tanssitunteja mainostava, mainos tuli katkon aikana neljä kertaa. Näin myös ensimmäistä kertaa lenkkitossuja mainostettavan televisiossa. Ovat vissiin sitten melko päheät popot.

Ostos-tv löytyy myös (valitettavasti), mutta tarjolla olevien tuotteiden kirjo on vähän erilainen Suomeen verrattuna. Sen kautta myydään näköjään pääasiassa kännyköitä. Markkinoilla on niin aitoja länsimaisia merkkejä, niiden kiinalaisia kopioita ja ilmeisen aitoja kiinalaisia malleja. Kännyköitä tosin myydään melkein missä tahansa, eli laadusta ei oikein voi mennä takuuseen. Pieni koju, joka Suomen mittapuulla mitattuna saattaisi käydä ulkohuussista, voi täällä olla kännykkäkauppa.

Paikallinen mauste värittää myös länsimaisten tuotteiden mainoksia. Siinä missä Suomessa Snickers-patukka yrittää kovasti profiloitua jääkiekon ja muiden vastaavien lajien yhteyteen, täällä mainoksessa vilahtavaksi lajiksi on valittu- tietenkin, ei muuta vaihtoehtoa olekaan- pingis. Sankarillamme meinaa iskeä vähän jo väsy, mutta vähän patukkaa huuleen, niin eikös tyypille tule energiaa niin, että sitä kuvataan Kali-maisella käsien viuhkaantumisefektillä.

Ennen tänne tuloa mehuilin kovasti paikallisen teekulttuurin monimuotoisuudella ja kattavalla tarjonnalla. Oon pari teesatsia ostanut, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kämpilläkin kokeilla. Ravintoloissa tee on ollut ihan kelpoa, eikä tämä omakaan nyt Suomeen tuoduille kalpea. Ostin tätä nimenomaista teetä pienestä putiikista, enkä sen pienessä laatikossa sijaitsemisen vuoksi nähnyt minkälaista kamaa kyseessä oli. Yllätys olikin positiivinen, kun tavallisen lehtinipun sijasta tee olikin solmittu pallon muotoon. Joskus oon meinannut Suomessa ko. tavalla preparoituja teitä kokeilla, mutta on vaan jotenkin jäänyt. Pallo siis aukeaa veteen laitettaessa hitaasti, ja on visuaalisesti hieno kokemus. Tosin, kun satunnaisesta muovikupista juotuna efekti jää hieman valjummaksi.

Taitaa kielenkirja vähitellen kutsua, jotta pääsisi eteenpäin (tai ainakin pysyisi mukana melkoisen vauhdikkaassa tahdissa). Toisaalta on parempi, että näin lyhyt ajanjakso käytetään täysillä hyödyksi, eikä hannailla turhaan. Aikaa itseopiskelulle tosiaan on, joten siitä ei pitäisi homman kaatua.

Wo gaoxing- wo de cha hen hao. Jintian wo ting le yinyu he shoushi le wo de fangjia. Tuohon sopivat toonimerkinnät ja mahdolliset imperfektivirheet pois, niin pitäisi ilmaista iloani teeni hyvän maun vuoksi. Minkä lisäksi olen tänään kuunnellut musiikkia ja siivonnut huoneeni. Kyllä se siitä vähitellen lähtee :)