Kävin tuossa yhtenä päivänä hakemassa passini takaisin, kun se vietiin aikanaan pois, jotta viisumihommat saataisiin kuntoon. Tilitinkin jo aikaisemmin siihen liittyvistä vaiheista muutamien voimasanojen saattelemana, mutta ei se siihen tietenkään loppunut. Maksettuani hirmuisia summia viranomaisten omien hölmöilyjen takia, ja vastaanotettuani jossain vaiheessa huhupuheita siitä, että nyt pitäisi saada jo kunnon viisumi parilla maahantulomahdollisuudella, tapahtuu tietysti se odotettavin vaihtoehto.

Maksettuani reilut 80 euroa ylimääräistä en saa mitään muuta, kuin uuden tarralapun passiin ja viisumin tyyppi pysyi samana. Haaveilin jo tuossa yhtenä päivänä Vietnamin tai jonkin muun lähimaan matkasta viimeisellä viikolla, mutta ei sitten tarvitsekaan, kun en reissultani enää takaisin Kiinaan pääsisi. Nyt kiroiluttaa oikeasti ja sappi alkaa käymään kuumana. Kai sitä sitten piisaa tässäkin maassa vielä silloin nähtävää, tai ainakin siihen viranomaiset ovat minut pakottaneet. Kaiken kruunaa se, että Suomessa osa porukkaa sai samaan hintaan useampaan maahantuloon oikeuttavan viisumin ja osalle meistä sitten osui tämä todellinen yllätysmunaversio.

Voi kummeliturska sentään näiden guanokauppiaiden ja herkkukurkkujen kanssa. Kai sitä mieli taas huomiselle leppyy. Ylläolevat solvaukset törkeästi viety aikamme suurimmalta voimasanavoimistelijalta, Kapteeni Haddockilta (http://lightning.prohosting.com/~kontekst/konteksti9802/haddock.html).