Opin tänään mm. sen, että Kiinassa on lainsäädännössä taattu  lehdistönvapaus ja yksilöllekin sananvapauden lisäksi sellainen lista oikeuksia, että moni länsimainen demokratia saa luvan hävetä. Parasta koko asiassa on, että opettajamme julisti tätä mantraa aivan tosissaan, samanaikaisesti kun ainakin allekirjoittaneella suupielet kohosivat kummasti.

Ilmeisesti ko. asioiden suhteen ollaan suhteellisen hiljaa, jotta ei itse joudu todistamaan kyseisiä tapahtumia. Olisin mielelläni kysynyt opettajamme omaa mielipidettä asiaan, mutta ei hän kuitenkaan olisi osannut englanniksi vastata. Mikäli olisikin, olisi luultavasti vain julistanut asian olevan aivan näin.

"Pää tynnyriin, laita! Korvat sulje, nyt! Saat luvan käyttää aistejasi, kun hallitus näkee sen parhaaksesi"

(Toim. huom.) Tämän tekstin lievä epäloogisuus saattaa johtua siitä, että onnistuin nukkumaan viime yönä pari tuntia. Jotenkin iski huolivaihde päälle tulevaisuuden suhteen, eikä edes Lähi-Idän historiaa avaava opus auttanut saamaan langanpäästä kiinni. Välillä näinkin. Netti pätkii taas, ilmeisesti hallitus sensoroi epätoivotun materiaalin tuottamista reaaliajassa jo ennen sen julkaisemista.